Ukoliko ste ljubitelji ukusnih šampinjona,a danas se pitat šta jesti onda je ovo pravo rješenje za vas.
Mi smo ih pravili i ostali smo bez teksta koliko može nešto biti mekano i ukusno.
Nećemo puno pričati nego vam dati recept a vi ga odmah zapišite i napravite.
SASTOJCI SU:
1 pakovanje šampinjona
120 gr sira – edamer,gauda…
140 gr suhog mesa ili nečeg sl
100 ml vrhnja
NAČIN PRIPREME:
Prvo očistite gljive te odvojite drške.Upravo drške sitno nasjeckajte i pomiješajte ih sa vrhnjem,zatim dodajte rendani sir i suho meso koje treba da sitno narežete.
Zatim filujte klobuke smjesom i redajte ih u vatrostalnu posudu koju ste pouljili.
Alu folijom prekrijte šampinjone i stavite u rernu.
Pecite ih 20 minuta,zatim skinite foliju i pecite još 20 minuta na 180°.
Izvadite,prohladite i poslužite.
Mi smo ih pravili i ostali smo bez teksta koliko može nešto biti mekano i ukusno.
Nećemo puno pričati nego vam dati recept a vi ga odmah zapišite i napravite.
SASTOJCI SU:
1 pakovanje šampinjona
120 gr sira – edamer,gauda…
140 gr suhog mesa ili nečeg sl
100 ml vrhnja
NAČIN PRIPREME:
Prvo očistite gljive te odvojite drške.Upravo drške sitno nasjeckajte i pomiješajte ih sa vrhnjem,zatim dodajte rendani sir i suho meso koje treba da sitno narežete.
Zatim filujte klobuke smjesom i redajte ih u vatrostalnu posudu koju ste pouljili.
Alu folijom prekrijte šampinjone i stavite u rernu.
Pecite ih 20 minuta,zatim skinite foliju i pecite još 20 minuta na 180°.
Izvadite,prohladite i poslužite.
Comments
Post a Comment